ASSOCIACIÓ ENGINYERIA I CULTURA CATALANA
Presentació
EICC

L’Associació Enginyeria i Cultura Catalana és una organització de caràcter cívic que es va constituir el 8 de març del 2000 com una associació sense ànim de lucre regulada per la Llei d’Associacions del Parlament de Catalunya 7/1997 de 18 de juny, per constituir un fòrum de debat sobre les implicacions de la enginyeria, en el seu sentit més ampli, amb la cultura i la llengua catalanes, i també una plataforma que permeti proposar i recolzar iniciatives en aquesta basant de la cultura catalana.

Actualment formen part de l’Associació professionals de diferents especialitats i diverses associacions professionals. Poden ser membres de l’associació les persones que siguin enginyers de qualsevol branca o titulació, formadors d’enginyers o professionals vinculats d’alguna forma amb el món de l’enginyeria, i també les entitats sense ànim de lucre que es considerin vinculades a la cultura catalana i s’interessin pel camp de l’enginyeria i de les relacions d’aquesta amb la societat.

L’Associació ha organitzat en dos ocasions un Congrés on reunir professionals de les diferents enginyeries per presentar i debatre qüestions d’interès més des del punt de vista de l’impacte de l’enginyeria a la societat i com a una forma més d’impulsar la cultura catalana, que des del punt de vista més tecnològic i professional. El I Congrés d’Enginyers de Llengua Catalana es va celebrar a Manresa del 6 al 9 de desembre del 2000 i el II Congrés d’Enginyeria en Llengua Catalana es va celebrar a Andorra la Vella del 19 al 21 de novembre del 2004, tots ells amb una notable participació i ressò social. Actualment l’Associació, entre les activitats que li són pròpies, ha organitzat el III Congrés de l’Associació Enginyeria i Cultura Catalana amb el lema: Tecnologia, Territori i Societat. Aquest congrés es celebrarà a Mallorca els dies 4, 5 i 6 desembre del 2008.

L’Associació convida a formar-ne part a totes les persones o entitats que s’interessin pel camp de l’enginyeria i la cultura catalana i vulguin col·laborar en portar a terme els objectius d’aquesta Associació.

Presentació
Objecte
Junta
Estatuts
Notícies
Congressos
Fes-te soci
EICC. Via Laietana, 39, 3r - 08003 Barcelona - Tel. 933 192 300 - Fax 933 100 681 - eicc@eic.cat - Mapa - Realització: Imma Puig